Manual EcubWare 4.2.1

Manual Operasi Parangkat Lunak

EcubWare 4.2.1

Ngawangun: 202012

Eusi

1. Instalasi Lingkungan Sistem Sareng ngamimitian
  1.1 Lingkungan Ngajalankeun
  1.2 Pasang OpenGL
  1.3 Pasang NET Framework 3.5
  1.4 Pasang EcubWare
2.FDM 3D Fungsi Percetakan
  2.1 Bubuka Interface
  2.2 Bar Menu
  2.3 Manajemén Printer
    2.3.1 Mimiti Nganggo EcubWare
    2.3.2 Pilih Printer tina Menu
   2.4 Modél Impor
     2.4.1 Modél Impor ku Menu Utama
     2.4.2 Modél Impor ku Alat Menu
    2.4.3 Modél Impor ku Mouse Drag
  2,5 Setélan Paraméter Modél
  2.6 Parameter Setting for Percetakan
    2.6.1 Setélan anu Disarankeun
    2.6.2 Adat
  2,7 Nyiksikan Sareng Simpen
   2,8 Tombol Mouse Tombol Katuhu
  2,9 FDM Tunggal Warna 3D Percetakan
  2.10 FDM Dual-Warna 3D Percetakan
3. Fungsi Ukiran Laser
  3.1 Fungsi Laser Buka tina Menu
  3.2 Format Gambar Anu Dukung
  3.3 Pengantar Antarmuka
  3.4 Format Gambar Anu Dukung
  3.5 Step by Step Export Process
  3,6 Kecepatan Cetak Daptar Dianjurkeun Nilai
4. Fungsi Ukiran CNC
  4.1 Muka fungsi CNC tina Menu
  4.2 Antarmuka Fungsi
  4.3 Véktor Impor
  4.4 Impor Bitmap
  4,5 Impor Gcode
  4.6 Ngadamel Téks Bea Cukai
  4.7 Nyiptakeun Wangun
   4.8 Nyiptakeun Embossed
   4.9 Masalah Sareng Solusi
    4.9.1 File Véktor Teu Tiasa Dibuka
    4.9.2 Gcode Generated by Bitmap File Has Border
5. Ngalihkeun Basa
  5.1 Chinse kana basa Inggris
  5.2 Inggris ka Chinse

 

 

   "Ecubware" mangrupikeun parangkat lunak multi-fungsi anu kalebet fungsi Percetakan FDM 3D, Fungsi Laser Engraving sareng fungsi ukiran CNC. Sadaya file anu dihasilkeun ku parangkat lunak (*. Gcode) sayogi pikeun modél TOYDIY anu didamel ku EcubMaker, modél utilitas ngagaduhan kaunggulan ngaganti modul fungsional anu gampang, gancang nyiksikan gancang sareng ngahasilkeun jalur anu wajar, sareng fungsi anu kuat pikeun visualisasi lengkep modél 3d sareng jalur pakakas.

1. Instalasi Lingkungan Sistem Sareng ngamimitian

1.1 Lingkungan Ngajalankeun

Lingkungan ngajalankeun Windows: Windows 7 atanapi langkung luhur.

Sambungan jaringan: Disarankeun jaringan

Kartu grafik: Ngarojong OpenGL

1.2 Pasang OpenGL

OpenGL mangrupikeun panganteur pamrograman aplikasi cross-language, lintas-platform kanggo ngajantenkeun 2D sareng 3D vector Graphics. Dipaké pikeun ngagambar pamandangan tilu diménsi anu kompléks tina primitip saderhana. Upami teu aya"Opengl 2.0" atanapi di luhur nyetir kartu grafis dina komputer pangguna, éta bakal mangaruhan bubuka sareng panggunaan parangkat lunak EcubWare. Sacara umum, versi standar tampilan adaptor langkung handap saatos sistem dipasang, sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu.

图片1

 

Pilih adaptor tampilan (tampilan standar saatos instalasi sistem: Microsoft basic display adapter)

Tanpa supir OpenGL, kasalahan ieu kajantenan nalika ngajalankeun perangkat lunak EcubWare.

图片2

 

Apdet supir grafik. Ieu mangrupikeun cara pikeun méréskeun masalah.

图片3

Mindahkeun mouse ka "Milarian wéb sareng Windows"

 

图片4

Masukan "Manajer Alat"

图片5

Pop up "Manajer Alat"

图片6

Pilih "Display adapters" sareng "Microsoft Basic Display Adapter"

Tampilan standar saatos pamasangan sistem"Microsoft Basic Display Adapter"

图片7

Klik-katuhu pikeun ngapdet supirna

(Komputer kedah disambungkeun kana Internét)

 图片8

 

klik "Milarian sacara otomatis pikeun perangkat lunak supir anu diénggalan"

 图片9

Milarian online pikeun parangkat lunak ...

 图片10

Ngundeur perangkat lunak supir saatos kapendak

 图片11

Masang parangkat lunak supir saatos diunduh

 图片12

Pamasangan parantos hasil sareng nami kartu grafik anu leres ditingalikeun

 图片13

 

Pamasangan parantos hasil sareng nami kartu grafik anu leres ditingalikeun

Teras parios pikeun ningali naha parangkat lunak dibuka leres

 

 图片14

 图片15

Upami anjeun mukakeunana leres, masalahna bakal direngsekeun. Upami éta henteu tiasa dibuka, éta panginten kusabab kartu grafik henteu ngadukung OpenGL atanapi masalah kasaluyuan anu sanés.

1.3 Pasang NET Framework 3.5

Upami NET Framework 3.5 atanapi di luhur henteu dipasang, ieu di handap dipicu nalika anjeun ngajalankeun Software Laser Function , sapertos anu dipidangkeun ieu di handap

图片16

Pasang NET Framework 3.5 ka luhur ku solusi 2: Nalika komputer anjeun nyambung sareng internét, Pencét "Undeur sareng pasang fitur ieu" sapertos anu dipidangkeun dina gambar di luhur. Saatos diklik, status di handap ieu bakal muncul dugi ka akhir pamasangan.

 

图片17

 图片18

图片19

 

1.4 Pasang EcubWare

Léngkah 1: klik dua kali paket instalasi    图片20      File nimba nyalira ……

图片21

Éta bakal mariksa tilu barang, Unggal kagagalan bakal ngahasilkeun operasi abnormal parangkat lunak EcubWare. Upami parios ok, anjeun tiasa pencét "Léngkah Salajengna", atanapi klik "Langkung Langkung Liwat" kana léngkah salajengna.

图片22

图片23

Lengkah 2: Saatos netepkeun jalurna, pencét salajengna

图片24

 

Léngkah 3: Pencét salajengna

图片25图片26

Léngkah 4: Pilih naon anu anjeun badé pasang. Upami ieu instalasi anu munggaran, pilih sadaya pilihan anu kedah dipasang. Teras Pencét "Pasang"

 

图片27

Masang ……

图片28图片29

2.FDM 3D Fungsi Percetakan

Printer utama anu dianggo dina modul ieu kalebet TOYDIY 4in1 3D PrinterTOYDIY 4in1 FDM ToolHead / TOYDIY 4in1 FDM-Dual ToolHeadFANTASY PRO4 sareng TOYDIY 4in1 3D Printer 2.0TOYDIY 4in1 FDM ToolHead / TOYDIY 4in1 FDM-Dual ToolHead

图片30

2.1 Bubuka Interface

Antarbeungeut utama kalebet "Menu Bar", "Parameter setting bar", "View Bar" sareng "Model Parameter toolbar". Anjeun tiasa ngarobih inpormasi printer dina bilah Menu sareng muka setélan ahli. Area setting parameter mangrupikeun area fungsional Utama, dimana pangguna ngasupkeun sababaraha parameter anu diperyogikeun pikeun nyiksikan sareng ngahasilkeun file G-Code anu langkung saé dumasar kana parameter ieu. Area tampilan utamina dianggo pikeun ningali modél, nempatkeun modél, modél manajemén, jalur keureutan sawangan, ningali hasil irisan.

图片31

 

 

2.2 Bar Menu

Fungsi na utamina kalebet muka sareng nyimpen modél file, setting parameter, nambihan modél, ngabantosan sareng sajabana.

图片32

2.3 Manajemén Printer

2.3.1 Mimiti Nganggo EcubWare

Pertama kali EcubWare dibuka, kotak dialog "Add Printer" nembongan. Sakumaha ditémbongkeun di handap ieu, pilih nami printer anu saluyu sareng lulugu alat anu dipikahoyong. Anu standar nyaéta "TOYDIY 4in1 FDM ToolHead" (lulugu alat FDM).

图片33

2.3.2 Pilih Printer tina Menu

Buka antar muka parangkat lunak, dina ménu utami, "Tambahkeun Printer", tambihkeun printer anu anjeun pikahoyong.

图片34

2.4 Modél Impor

Parangkat lunak ngagaduhan sababaraha cara pikeun ngimpor modél, pangguna tiasa milih pikeun ngimpor modél numutkeun kahoyong.

2.4.1 Modél Impor ku Menu Utama

File ”-” Open File (s) ”

图片35图片36图片37

2.4.2 Modél Impor ku Alat Menu

Milarian tulbar dina sisi kénca parangkat lunak      图片38   di antara,

 

图片39Modél impor. Anjeun tiasa ngamuat modél 3d dina sababaraha format, sapertos stl, obj, Dae, sareng AMF. Atanapi anjeun tiasa nganggo Modél beban Modél tina ménu File, atanapi anjeun tiasa nganggo CTRL + l. Muat file onta, sareng parangkat lunakna tiasa ngarobih modél, sapertos panarjamahan, rotasi, skala, kaca.

图片40Didatangan halaman wéb resmi. Sababaraha inpormasi tiasa didownload tina halaman utama.

图片41Modél unduh. Dina halaman, anjeun tiasa ngaunduh sababaraha *. modél file dina format * .STL

 

2.4.3 Modél Impor ku Mouse Drag

Pikeun ngimpor modél, pencét dina modél anu disimpen dina komputer anjeun teras sered modél kana interface utama EcubWare.

图片42

2,5 Setélan Paraméter Modél

Kanggo kamajuan hasil percetakan anu sampurna, modélna kedah diluyukeun sareng posisi sareng ukuran anu pas. Pangguna tiasa ngalakukeun ieu ku ngagunakeun "Modél Parameter toolbar" ..Kieu kumaha jalanna

图片43Pindahkeun: Papan pamariksaan dina area tampilan nyaéta daérah platform cetak. Pencét jeung tahanTombol kénca Mouse kana panah sareng ngalih ka-Turun, Kénca-Katuhu pikeun nempatkeun deui Modél anjeun dina Platform. Anggo Pencét sareng TahanTombol Mouse Katuhu pikeun muterkeun sakabeh platform. modél tiasa ditempatkeun dimana waé di daérah éta. PuteranKabayang beurit pikeun Zoom-In, Zoom-Out modél pikeun ningali tampilan anu rinci.

图片44

图片45Skala: Model Scaling Transformation, atur perséntase skala anu pas. Sakali modél dipilih, klik tombol Skala sareng anjeun bakal ningali tilu kotak dina permukaan modél ngalambangkeun sumbu X, Y, sareng Z. Pencét teras sered kotak pikeun skala modél ku sababaraha gandakan. Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun faktor zum dina kotak input zum, kotak di sisi katuhu "Skala *". Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun nilai Ukuran pasti dina kotak input Ukuran, nyaéta kotak di belah katuhu "Ukuran *", pastikeun anjeun terang mana diménsi anu ngagambarkeun modél dina unggal sumbu. Salaku tambahan, skala dibagi kana"Skala seragam" sareng "Skala non-seragam" , panggunaan standar tina skala Seragam, nyaéta menu skala dina kaayaan konci. Pikeun ngagunakeun skala Non-seragam, cukup klik dina konci na. Skala non-seragam tiasa ngajantenkeun kubus janten kubus. Reset bakal balikkeun modél kana bentuk aslina, sareng To Max bakal skala modél Kana ukuran maksimum anu tiasa dicetak ku printer.

图片46

图片47Muterkeun: Pencét Puterkeun, sareng anjeun bakal ningali tilu cincin dina permukaan modél, warnana beureum, héjo, sareng biru, ngalambangkeun sumbu X, Y, sareng Z. Pasang mouse dina ring, Pencét katuhu pencét sareng sered tiasa ngadamel modél sakitar rotasi sumbu anu cocog pikeun sudut anu tangtu, perlu dicatet yén ngan ukur ngamungkinkeun pangguna pikeun muterkeun 15 kali sudut. Upami anjeun hoyong uih deui ka posisi aslina, anjeun tiasa pencét tombol Reset dina Menu Muter. Tombol Lay datar sacara otomatis muterkeun modél kana posisi anu langkung rata di handapeun, tapi éta henteu ngajamin kasuksésan unggal waktos.

图片48

图片49Eunteung: Pencét kana opat panah atanapi dua ikon héjo pikeun eunteung gambar aslina. Sakali modél dipilih, klik tombol Eunteung pikeun Eunteung modél sapanjang sumbu X, Y, atanapi Z. Salaku conto, modél kidal kénca tiasa dieunteupan janten modél katuhu.

图片50

2.6 Parameter Setting for Percetakan

Setélan parameter cetak dibagi kana setélan parameter "Disarankeun" sareng "Khusus".

2.6.1 Setélan anu Disarankeun

"Disarankeun" tiasa Dipaham salaku setting parameter Default. Impor modél sareng lakukeun setélan parameter modél teras Pencét "Slice" kanggo ngekspor Gcode. Henteu kedah diémutan deui dina Setup Print anjeun. Parangkat lunak dina kaayaan standar.

图片51

Diantara aranjeunna,

图片52

Pikeun milih printer, printer dina menu drop-down kedah ditambih ngalangkungan menu utama "Add Machine", atanapi henteu ditampilkeun.

图片53Bahan. Bahan standar nyaéta "PLA-T200". Bahan anu bénten-bénten ngagaduhan sipat anu bénten. Upami anjeun hoyong nambihan jinis matéri, anjeun tiasa pencét, teras pencét "Bahan Manajemen ...", ngarobih matéri anu énggal, ngarobih inpormasi bahan, nyetak setélan, sareng sajabana

图片54图片55

Manajemén Bahan

图片560,1 sareng 0,2, konfigurasi épék cetak, pilih ku cara nyéredkeun titik hideung nganggo beurit. Jumlahna ngagambarkeun jangkungna unggal lapisan. Jumlah na langkung alit dina pilihan, anu langkung saé pikeun nyetak, sareng langkung lami deui waktos cetak. Sacara umum, 0,2, atanapi 0,2 mm jangkungna, nyaéta gancangna print speed.

图片57Eusian setting. Sered titik hideung nganggo mouse pikeun ngahontal ukuran hargana. Atur tingkat keusikan numutkeun kabutuhan anu saleresna, upami sanés pikeun bantalan beban, tingkat pangisian anu disarankeun 20%.

Aktipkeun Gradién: Upami diaktipkeun, kapadetan ngeusian bakal laun ningkat nalika jangkungna citak naék.

图片58: Sababaraha protrusion anu henteu teratur kedah didukung pikeun épék cetak anu langkung saé. Upami henteu dianggo, tonjolan bakal runtuh. Milih éta bakal nyiptakeun struktur pangrojong dina modél pikeun nyegah modél tina kendor atanapi percetakan dina hawa.

 

图片59Nambihan tempat anu rata di sakuriling atanapi handapeun obyék anu tiasa gampang dipotong. Nalika pilihan ieu dipariksa, fungsi Rakit diaktipkeun. Upami henteu dipariksa, moal aya substrat. Setélan parameter khusus diédit dina bagian salajengna, "Print Parameter Setting.".

2.6.2 Adat

Daptar parameter khusus, tampilan standar parameter anu biasa dianggo, pikeun langkung seueur pangaturan parameter, mangga klik parameter di gigir tombol tombol alit, sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu.

图片60

2,7 Nyiksikan Sareng Simpen

Aya tombol "Nyiksikan" di belah katuhu handap interface utama. Saatos parameter keureut disetél, pesen status bakal nembongkeun "keureutan", tombol ajakan. Éta nyatakeun "nyiksikan ..." dina kamajuan, sareng nalika éta réngsé, éta nyaritakeun sabaraha bahan anu anjeun badé konsumsi, dina méter (m), sareng dina gram (G) bahan.

图片61 图片62 图片63

 

2,8 Tombol Mouse Tombol Katuhu

Saatos ngimpor modélna, anjeun tiasa pencét kana modélna, teras pencét tombol mouse katuhu, fungsi klik-katuhu pop-up, gampang dioperasikeun modélna. Fungsina sapertos kieu:

图片64

Modél Dipilih Pusat: Saatos modél parantos dirobih, digedéan, dibalikkeun sareng operasi anu sanésna, modélna henteu kedah di tengah platform, pencét pilihan ieu kanggo tampilan pusat modél.

Hapus Modél Anu Dipilih: Hapus modél anu dipilih ku tombol beurit kénca.

Kalikeun Modél Dipilih: Salin modél anu dipilih ku tombol beurit kénca.

Pilih Sadaya Modél: Pilih modél anu muncul dina platform. Hapus Ngadamel Pelat: Kosongkeun sadaya modél dina platform cetak.

Muat ulang sadaya modél: Upami anjeun ngahaja ngahapus modél tina platform anjeun, anjeun tiasa nganggo fitur ieu pikeun mulangkeun modél anu dihapus kana platform cetak sareng nampilkeun deui.

Model kelompok: pilih sababaraha model kana grup pikeun gampang pindah sareng skala sacara babarengan.

Ngagabungkeun Modél: Ngagabungkeun dua modél silih ekslusif jadi hiji, lolobana pikeun nyetak dua warna. MODEL SPLIT: SPLIT Modél anu ngagabung.

 

2,9 FDM Tunggal Warna 3D Percetakan

Dina percetakan warna hiji, ngan ukur aya hiji jinis bahan dina printer, sareng dukungan atanapi platform dipasang dina bahan anu sami. Léngkah-léngkah pikeun ngiris sapotong bahan sapertos kieu:

Léngkah 1: Pilih printer

图片65

Léngkah 2: Impor modél

 

图片66图片67 图片68

 

Lengkah 3: Atur parameter upami teu aya sarat khusus, parameter cetak standar tiasa.

图片69

Léngkah 4: Nyiksikan sareng Simpen

"Nyiksikan" di belah katuhu handap interface software, keureut modélna, saatos diolah, pencét "Simpen kana File", file GCODE anu dihasilkeun bakal disimpen kana disk.

图片70图片71

2.10 FDM Dual-Warna 3D Percetakan

Léngkah 1: Pilih printer

图片72

Léngkah 2: Impor modél

图片73 图片74 图片75

Léngkah 3: Set parameter

图片76

Pilih salah sahiji modél teras pencét-katuhu dina "Extruder 1:"

 图片77

Pilih salah sahiji modél teras pencét-katuhu dina "Extruder 2"

Léngkah 4: Ngagabungkeun modélna

图片78

Pencét Katuhu pikeun milih sadaya modél

图片79

Pencét katuhu sareng pilih "Merge Model"

图片80

Pencét modél teras pencét-katuhu pikeun milih "Modél Dipilih Pusat"

Léngkah 5: Nyiksikan sareng Simpen

Dina léngkah sateuacana, pencét "Nyiksikan" di belah katuhu handap perangkat lunak, teras pencét "Simpen kana File" pikeun nyimpen jalur irisan produksi kana disk

图片81

图片82

3. Fungsi Ukiran Laser

3.1 Fungsi Laser Buka tina Menu

图片83

Pilih "Laser ToolHead"

图片84

Pilih Leres pikeun muka EcubMakerLaser

图片85

3.2 Format Gambar Anu Dukung

Gambar anu didukung pikeun Parangkat Lunak ieu nyaéta: *. BMP, *. JPG, *. Png

3.3 Pengantar Antarmuka

图片86

Ménu utami. "File" ménu kalebet ngimpor file gambar, muka file anu terakhir dibuka sareng nyimpen 'Gcode'; "Bahasa" tiasa dialihkeun antara Cina sareng Inggris, sareng balikan deui saatos ngalih; "Ekstra" ménu dibagi kana "pitulung online," halaman wéb resmi "sareng" sub-menu ".

Paraméter Menu.

Bikubik Berkualitas Tinggi: Cocog boh pikeun pembesaran sareng pangirangan, ngahasilkeun gambar lemes piksel interpolasi.

Tatanggana anu pang caketna: Ngawétkeun ujung-ujungna hésé skala gambar tanpa ngalancarkeun piksel. 

Geser Grayscale sareng RGB. Upami anjeun muka gambar warna, perobihan tina warna kana grayscale diperyogikeun. Anjeun tiasa milih antara warna anu parantos ditangtoskeun kana rumus abu-abu (Rata-rata Sederhana, Rata-rata Beurat atanapi Optik Leres) atanapi pilih pilihan "Adat" sareng sacara manual tangtukeun dominasi unggal komponén RGB.

图片87Asli                                图片88 HQ Bicubic                                     图片89   Tatanggana anu pang caketna

 

Adat”Manpaat nalika ngimpor gambar grafis sapertos clipart, sareng kami hoyong ngendalikeun poékna / hampangna warna masing-masing.

图片90

Kacaangan, Kontras sareng ambang BW. Kalayan kacaangan sareng kontras anjeun tiasa poékkeun atanapi ngébréhkeun gambarna, ogé ningkatkeun kontrasna.

Kalayan pilihan BW anjeun tiasa ngaktipkeun ambang dina gambar: piksel anu langkung caang tina bangbarung bakal dianggap bodas, poék bakal hideung.

Sadaya pilihan ieu mangaruhan kumaha rupa-rupa alat ngolah gambar sareng ngahasilkeun hasil akhir. Kusabab bahan anu béda kalakuanana béda nalika aranjeunna ukiran ku laser, penting pisan pikeun maénkeun pilihan ieu pikeun mendakan kombinasi anu pangsaéna pikeun hasil anu dipikahoyong.

Kalayan "garis ka garis" alat anjeun tiasa ngukir gambar kualitas luhur kalayan nuansa abu-abu anu realistis. Catet yén henteu sadayana bahan ukiran cocog pikeun prosés ieu: sababaraha bahan henteu réaksi sacara liniér ku tungtung kakuatan laser éta ayana ngan ukur dibakar atanapi henteu diduruk kaayaan anu sesah nyababkeun abu-abu. Dina kasus ieu kami nyarankeun ngagunakeun Alat "dithering".

Arah ukiran laser tiasa dipilih sacara horisontal, bujur sareng serong. Langkung ageung nilai kualitasna, beuki seueur poin anu ditepikeun sareng langkung gampang karbonisasi. Ku alatan éta, nilai anu béda tiasa diatur numutkeun bahan anu béda. Sacara umum, nilai anu disarankeun nyaéta 10 jajar / mm sareng 5 jajar / mm pikeun bahan kai.

Atur laju ukiran sareng ukuran gambar. Laju ukiran sakitar 300, anu ogé tiasa disaluyukeun numutkeun obyék anu diukur anu saleresna. Lebar sareng jangkungna ngagambarkeun ukuran aslina tina ukiran.

Alat gambar

图片119Peunteun 90 ° jarum jam    图片123Peunteun 90 ° Counter-jarum jam

图片120Gambar flip horisontal      图片124 Flip gambar nangtung

图片121Gambar pepelakan                      图片125Warna Inver

图片122Balikkeun sadaya parobihan

Laser Ukiran Sawangan: Pangaruh idéal rada béda ti kanyataan. Gambar aslina: gambar aslina diimpor

Area tampilan grafis

Impor: Impor file gambar; Irisan: Transformasi grafik kana file gcode anu dikenal ku mesin; Simpen: Simpen salaku file gcode.

 

3.4 Format Gambar Anu Dukung

Bitmaps: * .bmp, *. Png, *. Gif sareng * .jpg

Grafik Véktor (Ngaoptimalkeun): *. Svg

3.5 Step by Step Export Process

QQ截图20201230200821

 

图片92

Nyetél Parameter Ukiran

图片93

Diantara aranjeunna: "Kualitas" Intina langkung padet, langkung ageung nilaina, tampilan na langkung padet, sareng nilai massa referensi 10.

Laju hawa. Ngagambarkeun kagancangan gerak sirah laser dina daérah anu sanés gambarna.

Laju ngukir: Ngagambarkeun kagancangan gerak sirah laser di daérah patung. Nilai anu disarankeun pikeun bahan réfraktori teu kedah seueur teuing.

 

Ngahasilkeun file ukiran

QQ截图20201230201155

 

Simpen filekode sandi

 图片95

3,6 Kecepatan Cetak Daptar Dianjurkeun Nilai

Bahan

Kecepatan ukiran (mm / mnt)

Kualitas (garis / m)

Tripel triplek

240

10

Karton Kraft

300

10

 


4. Fungsi Ukiran CNC

Parangkat lunak ieu dianggo pikeun ukiran parangkat lunak modél TOYDIY anu dihasilkeun ku Ecubmaker. Dukungan pikeun ngimpor peta vektor, bitmap, preview Gcode.

4.1 Muka fungsi CNC tina Menu

图片96

Pilih CNC  Alat Kapala "

图片97

Pilih Leres pikeun muka EcubMakerCNC

4.2 Antarmuka Fungsi

图片98

Tombol kabuka file. Grafik vektor ngadukung pembukaan "*. SVG", "DXF". File Bitmap ngadukung "*. JPG", "*. JPEG" *. BMP "," *. GIF "," *. PNG ".

Ngadamel gambar. Anjeun tiasa ngadamel téks sareng bentuk saderhana.

Ngazum gambar. Upami x sareng y langkung ageung tibatan 180mm sareng kaluar tina jangkauan platform, ukuran grafisna nunjukkeun peringatan beureum.

Puterkeun bentukna. Éta ngadukung 90 ° jarum jam, 90 ° anticlockwise, flip, spion horizontal sareng spion nangtung.

Setélan paraméter. Atur laju ukiran, jero ukiran sareng jangkungna ngangkat Z saatos ukiran parantos réngsé. Saatos netepkeun, balikan deui parangkat lunak na pikeun diberlakukeun. Laju ngukir mangaruhan pangaruh ngukir. Laju ngukir bahan ukiran anu béda tiasa diatur béda. Umumna, langkung alit, langkung saé, tapi beuki lami waktos ngukir.

Pikeun tampilan jalur kosong, pilihan ieu kedah parios nalika ngimpor sareng nyimpen gambar, upami henteu ukiranna bakal akurat.

Area tampilan grafis. Daérah sawangan.

4.3 Véktor Impor

Format grafik vektor anu didukung nyaéta *. SVG sareng *. DXF, tapi henteu sadayana grafik vektor anu didukung tiasa dibuka. Disarankeun nganggo *. File DXF.

QQ截图20201230201457 图片100图片101

4.4 Impor Bitmap

QQ截图20201230201643 图片103图片104图片105

Catetan: Sacara umum, sadaya format bitmap anu didukung tiasa dibuka, tapi sababaraha bitmap ngagaduhan wates di sakurilingna saatos diimpor kana perangkat lunak.

4,5 Impor Gcode

QQ截图20201230201937

图片107

图片108

4.6 Ngadamel Téks Bea Cukai

QQ截图20201230202103

 

QQ截图20201230202329

4.7 Nyiptakeun Wangun

QQ截图20201230202453

 

图片112

4.8 Nyiptakeun Embossed

Lebetkeun téks anu bakal didamel software ieu henteu ngadukung fungsi nyiptakeun relief, tapi nyayogikeun alat pikeun nyiptakeun relief, nyaéta fusion360 perusahaan Autodesk. Kanggo detil, mangga tingal "fusion360 create relief download address" sareng "fusion360 create relief tutorial".

图片113图片114

4.9 Masalah Sareng Solusi

4.9.1 File Véktor Teu Tiasa Dibuka

A. Masalah dina grafik (warna garis, énkripsi, jsb.)

B. Masalah alat ngahasilkeun file vektor.

4.9.2 Gcode Generated by Bitmap File Has Border

Umumna nganggo file bitmap nyaéta garis atanapi masalah warna.

A. Pariksa yén acara acara gerak jalan parantos diparios.

B. Nguji *. File format SVG anu disertakeun sareng parangkat lunak impor. Upami anjeun tiasa ngimpor deui gambar anu dikustomisasi.

 

5. Ngalihkeun Basa

5.1 Chinse kana basa Inggris

图片115图片116 

Pareuman hurungkeun deui parangkat lunak

5.2 Inggris ka Chinse 

 图片117 图片118

Pareuman hurungkeun deui parangkat lunak